Συστήματα Πυρανίχνευσης και Κατάσβεσης στη ΔΕΗ

Συστήματα Πυρανίχνευσης και Κατάσβεσης στη ΔΕΗ

Συστήματα Πυρανίχνευσης και Κατάσβεσης στη ΔΕΗ. Μια απο τις πιο σημαντικές προκλήσεις στον τομέα της εγκατάστασης ήταν τα έργα που αφορούν την ΔΕΗ ενδεικτικά αναφερόμαστε σε 2 έργα:

 

ΕΡΓΟ 1ο : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ
Υ/Σ 150/20 kV ΛΑΥΡΙΟΥ

Το συγκεκριμένο έργο παρουσίασε αρκετά μεγάλες προκλήσεις (τεχνικές, τεχνολογικές και κατασκευαστικές). Το κλιμάκιο των τεχνικών και των μηχανικών της ΚΕΜΕΤΑ ανταπεξήλθε με συνέπεια και αξιοπιστία με αποτέλεσμα την πλήρη ικανοποίηση τόσο του εργολάβου όσο και την Υπηρεσίας .
Αντικείμενο του έργου ήταν:
  η εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας με CO2 στον Υ/Σ 150/20 kV Λαυρίου. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκε  όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης,   προκειμένου να προστατεύεται επαρκώς και αξιόπιστα το προσωπικό και ο εγκατεστημένος εξοπλισμός του Υ/Σ από ενδεχόμενα γεγονότα πυρκαγιάς.

Η πυρανίχνευση έγινε με χρήση υλικών του οίκου ESSER BY HONEYWELL.
Χρησιμοποιήθηκαν πίνακες της σειράς IQ8 intelligent analog addressable με ανιχνευτές καπνού. Ο πίνακας φέρει ενσωματωμένο εκτυπωτή.
Ο κατασβεστικός παράγοντας είναι  CO2. Συνολικά εγκαταστάθηκαν 36 φιάλες με γόμωση 45 χλγ. Οι φιάλες μοιράστηκαν σε δύο όμοιες συστοιχίες (κύρια και εφεδρική). Όλες οι φιάλες αναρτήθηκαν σε ζυγούς με επιτηρούμενο από το σύστημα διακόπτη ώστε να παρακολουθείται τυχόν απώλεια βάρους φιάλης.

Το δίκτυο σωληνώσεων κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες της NFPA 12 Standard on Carbon Dioxide Extinguishing Systems.

Στην παράδοση του έργου έγινε δοκιμή κατάσβεσης με πραγματική πυρκαγιά όπως μπορείτε να δείτε στο αντίστοιχο VIDEO.  

ΕΡΓΟ 2ο : Αναβάθμιση συστήματος πυρασφάλειας  Μ/Σ 22/6,6kV του Υ/Σ Ομόνοιας

Το  έργο παρουσίασε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις (τεχνικές, τεχνολογικές και κατασκευαστικές). Το κλιμάκιο των τεχνικών και των μηχανικών της ΚΕΜΕΤΑ ανταπεξήλθε με συνέπεια και αξιοπιστία με αποτέλεσμα την πλήρη ικανοποίηση της Υπηρεσίας .
Αντικείμενο του έργου ήταν:
  Η προμήθεια με πλήρη και λεπτομερή κατασκευαστικά και λειτουργικά σχέδια του συστήματος πυρασφάλειας των Μ/Σ. Συγκεκριμένα στον χώρο υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα κατάσβεσης με χρήση αφρού AFFF χαμηλής διόγκωσης και χρειάστηκε η κατάσβεση με σύστημα τοπικής εφαρμογής με χρήση CO2  σε έναν νέο Μ/Σ.


Η πυρανίχνευση έγινε με χρήση υλικών του οίκου ESSER BY HONEYWELL.
Χρησιμοποιήθηκαν πίνακες της σειράς IQ8 intelligent analog addressable με ανιχνευτές καπνού.
Ο κατασβεστικός παράγοντας είναι  CO2 ΚΑΙ αφρός χαμηλής διόγκωσης .
Το προεγκατεστημένο σύστημα αφρού είχε διάταξη ενεργοποίησης με αντίβαρα και εύτηκτα ελάσματα. Η διάταξη αυτή αντικαταστάθηκε με φιάλη CO2 με πυροκροτητή για την ενεργοποίηση και θερμοευαίσθητο καλώδιο τύπου PROTECTOWIRE.
Το δίκτυο σωληνώσεων κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες της NFPA 12 Standard on Carbon Dioxide Extinguishing Systems.

Στην παράδοση του έργου έγινε δοκιμή κατάσβεσης όπως μπορείτε να δείτε στο αντίστοιχο VIDEO.

 

 

Συστημα Πυρανίχνευσης στη ΔΕΗ

 

 

Συστημα Πυρανίχνευσης στη ΔΕΗ

 

 

Εχετε καποια απορια;DemoΕπικοινωνηστε μαζι μας